Jaunimo g. 2, Kupiškis LT-40128 +370 459 35087 +370 459 35088 rastine.vedeja@gmail.com

2018-11-26

Bendruomenės savaitė
Nuo lapkričio 19 iki 23 dienos progimnazijoje vyko tradicinė bendruomenės savaitė. Daugiau kaip 50 mokinių tėvų pasinaudojo galimybe ir atvyko į pamokas, individualius susitikimus, dalyvavo komisijų darbe ar komandinėse sportinėse varžybose.

 

Lapkričio 20 d. vyko Povilo Matulionio vardo apdovanojimų komisijos posėdis, kurio metu susumuoti gautų pasiūlymų rezultatai. Atidarius balsadėžę rasta 80 pasiūlymų, kuriuose pateikta 40 kandidatų. Nuspręsta skirti vieną 100 eurų piniginę premiją, 4 Povilo Matulionio atminimo medalius ir 8 padėkas.

Lapkričio 21 d. po pamokų į sporto salę sugūžėjo 12 klasių komandų, kuriose kartu su mokiniais buvo ir tėvai, ir mokytojai. Kiekvienas komandos narys turėjo parodyti savo sugebėjimus 5-iose rungtyse: šokinėjimo per šokdynę, smiginio, „futbolas kitaip“, ringo, „cimbolų“ . Susumavus rezultatus paaiškėjo nugalėtojai:
6b klasės komanda – I vieta;
4a klasės komanda – II vieta;
8a klasės komanda - III vieta.

Lapkričio 22 d. visuotinio susirinkimo metu mokinių tėvai ir mokytojai:
išklausė direktoriaus veiklos ataskaitą bei informaciją apie šių mokslo metų naujoves progimnazijos formaliajame ugdyme ir neformaliame vaikų švietime;
susipažino su progimnazijos tarybos ataskaita;
rinko tėvų atstovus į naująją progimnazijos tarybą;
dalyvavo žurnalo „Reitingai“ vyriausiojo redaktoriaus Gintaro Sarafino paskaitoje – diskusijoje „Kaip pakreipti vaiką/jaunuolį, kad profesiją jis pasirinktų teisingai“.

Lapkričio 23 d. į progimnazijoje organizuojamą Povilo Matulionio vardo Gamtos ir tiksliųjų mokslų turnyrą atvyko komandos iš Rokiškio Juozo Tūbelio, Utenos Rapolo Šaltenio, Molėtų progimnazijų ir Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos.
Progimnazijos mokiniai dalyvavo projektinėje veikloje:
5-okai aplankė Povilo Matulionio muziejų, rašė ir iliustravo pasakojimą apie P. Matulionį;
6-okai išklausė Švietimo pagalbos tarnybos metodininkės Aušros Vapšienės paskaitą apie karjeros planavimą, patys savarankiškai bandė išsiaiškinti savo mokymosi stilių, aprašė įsivaizduojamą svajonių darbą;
7-okai lankėsi edukacinėse centrinės bibliotekos pamokose, atliko gautas užduotis;
8-okai praktiškai susipažino su specialybėmis, kurias galima įgyti Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje.
Na, ir visi savaitės renginiai užbaigti šventiniu renginiu, kurio metu:
apibendrinti Gamtos ir tiksliųjų mokslų turnyro rezultatai ,susumuoti praėjusių mokslo metų pasiekimai ir bendruomenės nariams įteikti Povilo Matulionio vardo apdovanojimai (posėdžio protokolas). Povilo Matulionio vardo premija šiais metais skirta Povilui Uckui, 8b klasės mokiniui, už puikius mokymosi rezultatus, aukštus pasiekimus dalykinėse olimpiadose, nepriekaištingą elgesį, aktyvią visuomeninę veiklą. Etnografinio ansamblio „Zbitkai“ nariai, dalyvavę šimtmečio dainų šventėje Vilniuje, išradingai pristatė Povilą Matulionį, jo visapusišką veiklą, koncertavo gitaristas Simonas Bušma.

Kaip ir kasmet, buvo suvalgytas įspūdingo dydžio vardadienio tortas!

Informaciją parengė skyrių vedėjos Jūratė Biškauskaitė ir Ina Griciuvienė

Nuotraukų galerija

Partneriai ir draugai

 rokiskis tubelio   anyksciai vienuolis 
 alytus saltenio    pasvalio levens
 vilnius spindulio    LIMK

Pamokų laikas

clock 1 pamoka  8.00  – 8.45
2 pamoka  8.55  – 9.40
3 pamoka 9.50 – 10.35
4 pamoka 11.00 – 11.45
5 pamoka 12.05 – 12.50
6 pamoka 13.00 – 13.45
7 pamoka 13.55 – 14.40