7a klasės mokiniai, lydimi auklėtojos R. Stankevičienės ir mokytojos P. Žilinskienės, vykome į Kauną. Apsilankėme VII forto Jaunųjų mokslininkų laboratorijoje, kur dalyvavome edukacinėje pamokoje „Kulinariniai eksperimentai“. Užsiėmimo metu mokslo žinios derinamos su kulinarijos menu. Susipažinome su pagrindinėmis maisto medžiagomis ir sužinojome ne tik tai, ką unikalaus ir išskirtinio galima pasigaminti iš jų, tačiau ir kuo jos vertingos mūsų organizmui. VII forto laboratorijoje kalbėjome apie įvairius maisto priedus, tokius kaip agaras, natrio alginatas bei kitos cheminės medžiagos, skirtos maisto gamybai ir puošybai. Naudodami šias medžiagas gaminome valgomuosius kokakolos ir sprite gėrimų skonio ikrus, espuma putas, sluoksniuotus tankio gėrimus. Po visų kulinarinių eksperimentų drauge ilsėjomės bei ragavome savo pasigamintas gėrybes. Vėliau apsilankėme Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje, kuriame muziejaus gidė pravedė edukacinę pamoką. Ekspozicijoje vaizduojama XIX a. pab. Lietuvos miesto vaistinė. Supažindino su vaistinės struktūra: oficina (receptų kambarys), koktorija, vaistingųjų medžiagų atsargų kambariu, laboratorija, rūsiu. Ekskursiją užbaigėme apsilankymu JUMP SPACE batutų parke, kur aktyviai pasportavome. Įgiję naujų žinių ir įgūdžių, praplėtę savo akiratį, puikios nuotaikos grįžome į namus.
Informaciją parengė 7a klasės auklėtoja R. Stankevičienė